Resmi Site

Bu site içeriklerinde Arka Sıradakiler Resmi Sitesi olan mint.com.tr/arkasiradakiler adresinden kaynak almaktadır.

Kategoriler

Arka Sıradakiler Fun Club

Arka Sıradakiler Dizisi Grubu Açıldı. Hemen 2sn'de Kaydolun. Sizde Grupta Yerinizi Alın.
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

1/11/2008

Bulent Cidem ile roportaj

Bülent Çidem ile röportaj


Merhaba arkadaşlar, Arka Sıradakiler dizisinin jenerik müziğini seslendiren Bülent Çidem ile sizler için röportaj yaptık;




Bize Biraz kendinizden bahseder misiniz ?
3 erkek kardeşin ortancası olarak 1974 yılında Çanakkale’de doğdum. Müziğe ilgim ortaokul yıllarında başladı ve ilk enstrumanım bir mandolin oldu. Ortaokulda müzik öğretmenin de ısrarı ile İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nün sınavlarına girdim. 1990-1995 yılları arasında eğitim gördüğüm Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde yan flüt ve şan eğitimlerini alarak mezun oldum. 1996-2001 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nde yan flüt ve şan üzerine olan eğitimime kaldığım yerden devam ettim. 1992 yılında dört arkadaşımla birlikte kurduğumuz Anadolu Express isimli grupla 2002 yılına kadar Anadolu Rock tarzında deneysel ve profesyonel çalışmalar yaptık. Daha sonraki yıllarda ise müzik dünyasının bir çok profesyonel ismiyle çalışmalar yaptım. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Kendinizi müzisyen olarak üretken buluyor musunuz ?
Aslında Yorumculuğun yanında beste çalışmalarıda yapıyorum. Hatta bazı bestelerimi çıktığım sahne programlarında izleyiciler ile paylaştım. Genelde olumlu tepkiler almama rağmen, yaptığı işleri beğenmeyen ve irdeleyen bir kişiliğe sahip olduğum için, genelde ikinci planda tuttum.




Müzisyenliği bir meslek mi, bir hobi olarak mı görüyorsunuz ?
Müzisyenlik benim için bir meslek olmasının yanında aynı zamanda bir yaşam kaynağı ama tabiki eşim julide ve kızım ipek’ten sonra :)

Müzik yaşamınızda hangi projelerde ve kimlerle çalıştınız ?
Profesyonel müzik hayatıma birlikte kurduğumuz Anadolu Express grubunda solistlik ve yan fülüt çalarak başladım. Daha sonraki yıllarda profesyonel müzik piyasının ünlü isimleri ile yakından çalışma fırsatını buldum. Bunlardan ilki ve benim için en önemlisi çok sevdiğim rahmetli Cem Karaca idi. Kendisi ile 3 yıla yakın beraber çalışma fırsatı buldum. Bu süre içerisinde hayata ve müziğime dair kendisinden bir çok şey öğrendim. Sonraki yıllarda ise Haluk Levent, İzel ve Mustafa Sandal’a vokallerinde eşlik ettim. 2001 yılında Özgür Tereman’ın “Sana yazdım” isimli albüm çalışmalarında yer aldım. En son sizlerinde bildiği gibi Aydın Sarman ve Burcu Güven ile beraber Arka Sıradakiler projesinde vokallerim ile sizler ile buluştum.




Sanırım bu saydığınız projeler arasında insanlar sizi en çok Arka Sıradakiler için seslendirdiğiniz parçalar ile tanıdı. Peki siz bu projeye nasıl dahil oldunuz ?
Bu projeye Burcu Güven’in albümünde de söz ve besteleri bulunan Funda Göde Cihangir tarafından dahil oldum diyebiliriz. Arka Sıradakiler’in jenerik müziği uygun olduğumu düşündüğü için kendisi beni Burcu Güven ve Aydın Sarman ile tanıştırdı. Daha sonraki demolarda ortaya çıkan sonuçtan memnun kalınınca projeye dahil oldum. Şu an Arka Sıradakiler için seslendirdiğim 3 tane parça bulunmakta.

Arka Sıradakiler içerisinde seslendirdiğiniz “Babam” isimli parça herkesi çok etkiledi, bu parçanın sizde de özel bir yeri var mı ?
Evet bende de çok önemli bir yeri var. Benim babam’da dizide olduğu gibi sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmekte. Bu sebeple bu parçayı her dinlediğimde ve söylediğimde duygulanırım. Çünkü babam benim için çok önemli. Umarım insanlara da beni dinlerlerken o hissi verebiliyorumdur.

Peki Kendiniz bir albüm yapmayı düşünüyormusunuz ?
Şu an albüm çalışmaları için açıkçası pek vaktim yok. Bir süre kadar televizyon projelerinde yer almayı düşünüyorum. Ama tabiki her müzisyen gibi benimde zamanı geldiğinde bu tarz bir çalışma yapma düşüncem var. Zaten bir yandanda beste çalışmalarına devam ediyorum.




Yeni sezonla birlikte başlayan diziler arasında “Arka Sıradakiler” dizisinin sizce diğerlerinden farkı nedir ?
İnanın Arka Sıradakiler’in tüm bölümlerini keyifle izliyorum. Hatta çoğu zaman dizi yayınlanmadan önce bile izliyorum diyebilirim miksaj sırasında :) Bence dizi işlediği konulardaki gerçekcilik sebebiyle diğer yapımlara nazaran daha farklı. Şu an ki projeler içerisinde sosyal mesajları en kuvvetli proje bence.

Son olarak sitemizin takipçilerine söylemek istediğiniz birşey var mı acaba ?
İnanın bende sitenizi yakından takip ediyorum. Şu ana kadar hakkımda yazılan tüm yorumlarıda tek tek okudum. Tüm yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu tarz siteler sayesinde bizler dinleyenlerimiz ile daha çok yakınlaşabiliyoruz. Bunun için MinT prodüksiyona ve tabiki sitenize çok teşekkür ederim.